Наложи ми се да оформя училищния вестник.

След малко търсене в интернет пространството реших, че е по-добре да създам самия файл на Microsoft Publisher. Могат да се използват готови шаблони, да се вмъкват готови елементи, както и бързо и лесно да се сменя цветовата схема.

След създаването на самия файл, създаваме pdf (File/Export).

Ако желаем готовия PDF файл да се превърне в разгръщаща се книга, най-лесно е да го качим в някой от сайтовете, които предлагат тази услуга. Спрях се на https://www.flipsnack.com Създаването на акаунт може да бъде и през FB или Google профил.

зОсвен качването на файла и създаването на ефектна книга, сайтът предлага възможности за създаване на линкове към други сайтове или към други страници от файла, други интерактивни елементи. Изобщо… самия сайт дава възможност за конструиране на цял интерактивен документ директно там. При режим PREVIEW може да се смени и BACKGROUND-a на книгата.

Тъй като моят файл беше вече готов не се възползвах от възможностите за конструиране на интерактивна книга в сайта.

След публикуване, пристъпваме към споделяне на файла. Може да се изпрати по имейл, да се сподели в социалните мрежи или в моя случай – да се вземе код за вграждане в сайт. Възможността за сваляне изисква PREMIUM план, т.е. не е безплатна възможност (както много услуги в доста сайтове от този тип).

Ето го и крайният резултат:

Линк към вестника

С щракване върху книгата, тя се разполага на цял екран. В горния край има слайдер за настройване на мащаба.

При въпроси и препоръки пишете под публикацията, за да може отговорите да са публични за всички нуждаещи се.