Суфражетка 2015

Още един тежък филм, е драматична история, която проследява борбата на феминистки групи във Великобритания за правото на глас на жените. Те са принудени да водят почти партизанска война с консервативните установени правила в държавата.

Тези жени не са представители на образованите, по-висши класи на обществото – те са обикновени работнички, които осъзнават, че с мирни протести нищо няма да постигнат.
Разгневени и ожесточени, те се обръщат към насилието като единствена възможност за промяна и се оказва, че са готови да загубят всичко в своята борба за равенство – работа, дом, деца, дори живота си…

Недосегаемите – 2011

разказва истинската история на Филип Позо ди Борго – заможен мъж от френската висша класа, който е имал всичко, което поиска, преди да се парализира вследствие на инцидент и да загуби съпругата си, болна от рак. Принуден да седи в инвалидна количка и неспособен да се справя сам в живота си, Филип загубва желанието и волята си да живее и е на ръба на самоубийство. Но точно в този труден момент среща Дрис, беден цветнокож мъж, който току-що е излязъл от затвора.

Дрис кандидатства за работата за болногледач на Филип – не защото я иска, а защото иска да докаже на социалните служби, че се старае да се върне към „нормалния“ живот. Филип е впечатлен, че Дрис не проявява и капка съчувствие към неговото заболяване и тъкмо заради това се решава да го наеме. Дрис се премества да живее в къщата на Филип и лека-полека променя цялата обстановка. Двамата развиват приятелство, което никой не е и очаквал и което връща и двамата обратно в руслото на живота. 

Филмът показва по брилянтен начин, че любовта и приятелството са способни да преодолеят всякакви социални и икономически различия. А също така и че всеки човек може да бъде и е част от обществото, независимо дали е богат или беден, с увреждане или не, с тъмен или светъл цвят на кожата.

Последната Коледа – 2019

Кларк е саможивата Кейт, която заради нещастни обстоятелства и поредица от лоши решения е загърбила всякакви отговорности и мечти за реализация като певица. Тя пилее живота си, скитайки се из Лондон под акомпанимента на звънчетата на обувките си, които са само едно от дразнещите следствия от работата ѝ като елф в целогодишно отворен коледен магазин.

Скарана с приятелите си и отчуждила се от семейството си, един ден Кейт случайно попада на симпатичния и мистериозен Том (Голдинг), който изглежда подозрително идеален. Веднъж попаднал в живота ѝ, Том започва да руши всички стени, зад които се е скрила Кейт. Докато Лондон се преобразява за най-светлия празник в годината, връзката им става все по-силна, но въпреки това нещата между тях просто не се получават. Понякога обаче човек трябва да се пусне по течението, да слуша сърцето си… и да има мъничко вяра.

Скрити числа – 2016

Скрити числа е невероятната неразказана история на Катрин Г. Джонсън(Тараджи П. Хенсън), Дороти Вогън (Октавия Спенсър) и Мери Джаксън (Джанел Моне) – Брилянтни афро-американски жени, работещи в НАСА, който са мозъците зад една от най-големите операции в историята: стартирането на астронавта Джон Глен в орбита, зашеметяващо постижение, което възстановява доверието на нацията, като обръща Космическата надпревара в света.
Филмът е номиниран за 3 Оскара

Аз преди теб – 2016

Аз преди теб е филм, който представлява по същността си класическа драматична история, в състояние да докосне и развълнува зрителите.

    Аз преди теб ни разказва за едно младо момиче, което е на 26 години, но въпреки това все още не може да се ориентира напълно в живота. Причината за това е най-вече от финансов характер – поради невъзможността на родителите да я издържат сами, тя постоянно е принудена да сменя работните си места. Когато за пореден път се преквалифицира, тя дори не подозира, че с това се слага началото на един нов период от нейния живот. Изпратена като болногледачка в богатото имение на млад банкер, по стечение на обстоятелствата останал прикован към инвалидния стол, тя ще се сблъска с неговите цинизъм и непукизъм към живота. Рано или късно обаче младежът ще осъзнае, че любовта може да ни помогне да живеем добре дори и в най-тежки и трудни моменти.