Якоб лъжеца 1999 

Подчинени на железните правила на нацистките окупатори, евреите в Полша са подложени на глад, побои и нямат достъп до никаква информация. За да се противопостави на смазващата депресия и самоубийствата, обхванали гетото, Якоб Хайм (Робин Уилямс), измисляйки, че е конструирал радио, предава бюлетини, с които съобщава, че Съюзническите войски настъпват срещу нацистката напаст. Оптимизмът в гетото се възражда, духът на хората се повдига, а германската военна машина засилва репресията, за да разруши митичното радио.

Момчето с раираната пижама 2008

Семейството на Бруно трябва се премести в Аушвиц, където неговият баща е назначен за командир в концентрационния лагер. На 9-годишното момче му е мъчно за стария дом и се чувства подтиснато. Един следобед решава да се поразходи и да разгледа отблизо ”хората в раирани пижами”. Така се запознава със Самуел, с който стават приятели и се виждат всеки ден.

Ганди – 1982

Неговият триумф промени света завинаги!
Филмът пресъздава житейската история на Махатма Ганди, една от най-важните личности на 20-ти век – индийски политически лидер, който успява да освободи страната си от британско влияние, използвайки мирни средства. Провъзгласен за „Баща на нацията“ той дава надежда и вдъхновение за бъдещите поколения.
Филмът получава през 1982 г. 11 номинации за „Оскар“ и печели 8 златни статуетки

Пеле – 2016

B биoгpaфичния филм пoĸaзвa пътя нa eдин млaд чoвeĸ, ĸoйтo e житeл в бeдeн ĸвapтaл. Πeлe, yчacтвa в oтбopa нa Бpaзилия ĸoгaтo тe пeчeлят пъpвaтa пoбeдa зa Cвeтoвнaтa ĸyпa c бpaзилcĸия нaциoнaлeн oтбop пo фyтбoл, a тoй e caмo нa ceдeмнaдeceт.
Иcтopиятa нa извecтния бpaзилcĸи фyтбoлиcт Πeлe, ĸoйтo вeчeн е cтaнaл лeгeндaтa 1950-1958. Toй ce oтличaвa c изĸлючитeлния cи cтил нa игpa. B нaчaлoтo e бил извecтeн caмo в мecтнocттa Ѕugаrlоаf, нo пo-ĸъcнo в цял cвят. Caмo нa 17 гoдини пpeз 1958 тoй e чacт oт бpaзилcĸия нaциoнaлeн oтбop, a в Швeция нocи пъpвият бpaзилcĸи cвeтoвнaтa титлa. Eднo oт нaй-вaжнитe мy нeщa в живoтa e вpъзĸaтa мy c бaщa cи, ĸoйтo ocoбeнo e пoвлиял ĸoгaтo e бил мaлĸo мoмчe.

Методът Уилямс – 2021

Въоръжен с ясна визия за бъдещето на дъщерите си и амбициозен план от 78 страници, Ричард Уилямс (Уил Смит) е твърдо решен да запише имената на Винъс и Серина в историята. С непрестанни тренировки по занемарените тенис кортове в Комптън, Калифорния, момичетата  ще се преборят с много, на пръв поглед непреодолими пречки и изключително високите очаквания на родителите си, за да се превърнат в икони в света на тениса.

Базиран на невероятната истинска история, която ще вдъхнови света, „Методът Уилямс“ проследява вълнуващия път на едно семейство, чиято несекваща решимост и безрезервна вяра ще дари на спортния свят две от най-големите му легенди.  

Вади ножовете – 2019

Райън Джонсън е създал провокативна мистерия, отдавайки почит както на Хичкок, така и на Агата Кристи. С изтънчения си диалог той демонстира върхова форма като сценарист, предлагайки на страхотния си актьорски ансамбъл майсторски и убедителен материал. Вещ в съчетаването на жанровете и с фино око за детайлите, режисьорът държи зрителите в напрежение, докато сюжетът се разгръща през куп обрати до изненадващ финал. Непочтителен, интелигентен и – преди всичко – тотално забавление от началото до края, Вади ножовете е модерна криминална мистерия от най-висока класа.