Накратко за мен:

Магистър по Математика и Информатика от ПУ”Паисий Хилендарски”, с две специализации в областта на информатиката и ИТ, като последната във ФМИ на СУ през 2016 г., съобразена с най-актуалните, предстоящи програми. С над 20 години педагогически стаж по Информатика и ИТ в ЕГ „Гео Милев“, а от 2015 и в ЧПГТП „Райко Цoнчев“ – в профилите по ИТ и Софтуерни и хардуерни науки. От 2018 се завърнах и към преподаването по математика.

Следя новостите и тенденциите в технологиите. Работила съм по много национални и международни проекти, притежавам приза Учител на годината през 2019 г, почетното национално отличие Неофит Рилски, награда от министъра на образованието за организиране на събития за Европейската седмица на програмирането, два пъти съм награждавана за принос в образованието на Добрич, имам много специализирани публикации, участия и награди от национални и международни конкурси и семинари.

Била съм част от екип, като редактор на учебник за 8 клас по новата учебна програма, както и рецензент на учебник за 10 клас и съавтор на учебник по Модул 2 11 клас профилирана подготовка. Работя съвместно с организации и фондации като SapLab, ФРГИ, Национална дигитална коалиция, Иновации и консултиране, община Добрич, училищни настоятелства, Младежки център Добрич по проекти и различни инициативи.

Почетен член съм на сдружение „Аз мога тук и сега“ – организатор на състезания и академии за Програмиране, визуални изкуства и ИТ за ученици. Имам много ученици с награди от национални състезания и олимпиади.

Инициирала съм  и съм ръководила лятна детска школа по програмиране и обучителни практикуми за учители към ДМОМ, както и обучения на придобиващи професионална правоспособност по ИКТ в образованието, нееднократно – учител-наставник по ИТ.

Трикратен лектор съм на Softuni Basic ниво за Добрич.
От 2018 г. съм част от екипа Учебно съдържание на Уча.се.

В последните години се занимавам със свои ученици и с роботика по национален проект “Роботика за България”.

Квалификации

Образованиe, квалификации

Конференции и награди

Участия и отличия

Публикации

Публикации

Насам-натам

Пътеписи и снимки

За контакти

15 + 10 =

Коментари: